Free songs
Home / Author Archives: BabinLek (page 51)

Author Archives: BabinLek

Feed Subscription

Ги имате овие ситни мозолчиња на вашето тело? – Еве што се и зошто се ОПАСНИ!

Ги имате овие ситни мозолчиња на вашето тело? – Еве што се и зошто се ОПАСНИ!

Овие израстови, мозолчиња, како и да се наречат, имаат свој дел во организмот, а тоа е еден вид на нетолеранција на глутен. Всушност, секој организам не го вари глутенот на ист начин, а науката докажала дека ова е еден од ...

Read More »

Луѓето масовно го споделуваат неговиот лек против ракот – илјадници луѓе се излекувале со оваа метода

Луѓето масовно го споделуваат неговиот лек против ракот – илјадници луѓе се излекувале со оваа метода

Германски доктор Рудолф Бреус смислил метода на исхрана од 42 дена, оваа исхрана е  ограничена на сокови од органско овојше и зеленчук. Тој во својата книга “The Breuss Cancer Cure” наведува како со оваа метода излекувал над 45.000 луѓе од рак ...

Read More »

Не ги игнорирајте: Овие симптоми укажуваат дека бубрезите не работат правилно

Не ги игнорирајте: Овие симптоми укажуваат дека бубрезите не работат правилно

Телото на човекот е одличен систем кој функционира само ако сите органи работат совршено. Ако некој орган од телото не функционира правилно, се јавуваат одредени здравствени проблеми. Дознајте кои симптоми и знаци укажуваат на оштетување на бубрезите. Замор и отоци ...

Read More »

Ве болат коските и колената – со овој напиток болката веднаш исчезнува

Ве болат коските и колената – со овој напиток болката веднаш исчезнува

Колената се едни од најважните зглобови во човековото тело, одговорни за правилно движење на телото и подржување на сите движења на ногата за време на одењето, скокањето, трчањето и стоењето. Овој напиток содржи остојки со моќни противвоспалителни својства кои ја ...

Read More »

Млекото го менува дејството на лековите

Млекото го менува дејството на лековите

Земањето на поедини лекови со одредени производи може да има контраефект. Ова посебно се однесува на калциумот од млекото, кој во органите за варење лесно се врзува за одредени производи, создавајќи соединенија кои потешко се растопуваат, поради што не можат ...

Read More »

Не е сеедно каде ве боли стомак – На едно од овие места се крие опасна болест!

Не е сеедно каде ве боли стомак – На едно од овие места се крие опасна болест!

Стомакот е големо подрачје, а секоја болка може да биде предизвикана од повеќе причини – од бенигни до опасни. За подобар увид во можните последици, идентификувајте го точното место на вашата болка. Болката во стомакот е една од најчестите тегоби ...

Read More »

Зошто се опасни ПМ 10 чeстичките во воздухот во Македонија?

Зошто се опасни ПМ 10 чeстичките во воздухот во Македонија?

Концентрацијата на опасните ПМ10 честички присутни во воздухот не се намалува. Граничните вредности кои се најстрогите правила во законодавството на Европската Унија за нивоата на загадување на воздухот дефинираат дека дневната граница на присутност на ПМ 10 честичките не смее ...

Read More »

КОРЕНОТ НА РАСТЕНИЕТО КОЕ НАЈМНОГУ РАСТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ГО УБИВА РАКОТ

КОРЕНОТ НА РАСТЕНИЕТО КОЕ НАЈМНОГУ РАСТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ГО УБИВА РАКОТ

Сијарам Пандеј е професор на Одделението за хемија и биохемија на Универзитетот во Виндзор, Kанада и од 2000 година своите истражувања ги фокусирал на самоуништување на заболените клетки – вниманието го насочува кон природните продукти, пред се коренот од глуварче, ...

Read More »

Ова мора да го знаете доколку имате „О“ крвна група

Ова мора да го знаете доколку имате „О“ крвна група

Луѓето со „0“ крвна група се навистина нешто посебно, бидејќи можат да даваат крв на сите останати групи (во еритроцитите на крвната група 0 нема никаков фактор кој би ја разорил туѓата крв), но можат да примат крв само од ...

Read More »

Рајско стапче: Растението кое лечи преку 50 болести и здравствени нарушувања

Рајско стапче: Растението кое лечи преку 50 болести и здравствени нарушувања

Во Египет е познато како „растение на бесмртноста“, а древните Индијанци го нарекувале „рајско стапче“. Ниту еден од овие називи не е залуден, бидејќи алое верата има многубројни здравствени придобивки од кои некои ни се веќе добро познати. Таков е ...

Read More »
Scroll To Top