Home / алтернативна медицина / Ова мора да го знаете доколку имате „О“ крвна група

Ова мора да го знаете доколку имате „О“ крвна група

Луѓето со „0“ крвна група се навистина нешто посебно, бидејќи можат да даваат крв на сите останати групи (во еритроцитите на крвната група 0 нема никаков фактор кој би ја разорил туѓата крв), но можат да примат крв само од својата крвна група.

nulta krv -GRUPAПовеќето се склони на некои болести, но имаат и некои многу моќни особини со кои се истакнуваат во популацијата.

Способност за лидерство, проактивност, голема количина на енергија и способност секогаш да останат фокусирани- се некои од најдобрите квалитети на луѓето со крвна група 0. Исто така знаат да бидат многу моќни и продуктивни.

Од друга страна, склони се на некои болести како што се чир, дисфункција на штитната жлезда, ниско ниво на хормоните од штитната жлезда и недостиг на јод.

Тие дисфункции може да предизвикуваат несакани последици како што се прекумерна телесна тежина и задржување на вода.

Во Јапонија крвната група 0 одамна се поврзува со одреден тип на личности. На интервју за работа Јапонците се интересираат за крвната група на испитаниците.

Луѓето со крвна група 0 се опишуваат како одговорни, предани, организирани, фокусирани, совесни и практични луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top