Home / природен лек / Ве боли глава, седите долго пред компјутер – Вежби за заморени очи

Ве боли глава, седите долго пред компјутер – Вежби за заморени очи

Ако вашата работа се одвива пред компјутер и имате потреба од 8 часа сконцентриран поглед, овие неколку вежби се идеални за одмор и релаксација на очите.

Потребно е да ги правите најмалку 5 минути за да почувствувате позитивна промена.

vezbi-za-zamoreni-oci-01– Со потполно мирна глава гледајте во плафонот, вдишете длабоко, издишете и погледнете во подот.

– Вдишете и погледнете на десната страна, па издишете и вратете го погледот во средина. Потоа повторете ја вежбата на левата страна.

– Вртете ги очите пет пати во една насока и уште пет пати во друга.

– Гледајте во предмет оддалечен 20 метри од вас и трепкајте колку е можно почесто.

– Вкочанете го погледот во еден предмет со пријатна пастелна нијанса и разгледувајте ги неговите контури и линии. Одлична промена после целодневниот напор со ситните бројки и букви на екранот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top