Home / нови лекови / КОРЕНОТ НА РАСТЕНИЕТО КОЕ НАЈМНОГУ РАСТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ГО УБИВА РАКОТ

КОРЕНОТ НА РАСТЕНИЕТО КОЕ НАЈМНОГУ РАСТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ГО УБИВА РАКОТ

Сијарам Пандеј е професор на Одделението за хемија и биохемија на Универзитетот во Виндзор, Kанада и од 2000 година своите истражувања ги фокусирал на самоуништување на заболените клетки – вниманието го насочува кон природните продукти, пред се коренот од глуварче, растение кое го има секаде околу нас.

dr rak rastenie mkСе покажало дека природните продукти преовладуваат во развојот на лековите, а половина од сите лекови за канцер одобрени во периодот од 1941 до 2006 година биле или природни продукти или обезбедени од природни извори. екстрактот од корен од глуварче е ефикасен во уништувањето на многу типови канцерогени клетки, вклучувајќи ги оние на дебелото црево, белите дробови, дојките, мозокот, кожата, црниот дроб и панкреасот.
Многу природни екстракти вклучувајќи го и тој од корен од глуварче традиционално се користеле од многу култури, Kина, Индија, Блискиот Исток и други, и тоа со илјадници години. Што значи дека овие екстракти се генерално безбедни и немаат токсични ефекти.

докторка-онколог открила дека неколку пациенти болни од леукемија кои лежеле на нејзината клиника покажувале позитивни знаци на чајот од корен од глуварче што го пиеле дома, откако по два циклуса хемотерапија, одбиле да ја примаат и си заминале дома. откривме дека екстрактот од корен од глуварче може да уништува клетки на разни видови канцер кај луѓето без да ги оштетува незаболените клетки.

Одобрение за фазата 1, односно клиничко тестирање на пациенти болни од леукемија веќе имa во Kанада, од канадското здравство. Kога овие тестови ќе завршат, ако резултатите се добри, sе преминеме на втората фаза, по што може да се добие одобрение за лекување канцер.

centarnews.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top