Free songs
Home / Болести и лечење (page 30)

Category Archives: Болести и лечење

Feed Subscription

Што може да биде причина за честата главоболка?

Што може да биде причина за честата главоболка?

Иако главоболката е чест симптом, сепак во 90% од случаите е симптом на благо пореметување кое може релативно лесно да се отстрани. Под главоболка се подразбира болка во главата, трајна или повремена, ретка или зачестена, дифузна која ја зафаќа целата ...

Read More »

За елиминација на сите гасови и токсини со само еден лек

За елиминација на сите гасови и токсини со само еден лек

Професор Туери од Франција во 1831 година испил смртоносна доза од отровот стрихнин и преживеал. Како? Додал голема количина на активен медицински јаглед во него и ова го направил за да им го докаже практично ефектот на своите колеги. Се ...

Read More »

Зуење во ушите – еве што да пиете

Зуење во ушите – еве што да пиете

Непријатното зуење во ушите знае да биде многу непријатно за оние кои патат често од него. Познати фактори на ризик за тинитисот се интензивна бучава, повреди на главата и користење на некои лекови, но сепак во многу случаи причините не ...

Read More »

Внимавајте: Купувате евтини очила за сонце – еве што може да се случи

Внимавајте: Купувате евтини очила за сонце – еве што може да се случи

Евтините очила за сонце се многу штетни, посебно кај децата. Доколку вашето дете нема квалитетни очила, многу е подобро воопшто да не носи очила. Очилата за сонце станаа повеќе како моден додаток, а самата заштита на очи стана секундарна. Иако ...

Read More »

ВИДЕО: Причина зашто луѓето заболуваат од рак

ВИДЕО: Причина зашто луѓето заболуваат од рак

Многумина од нас за тоа воопшто не размислуваат, но мали делови од нашето тело непрестано изумираат. Клетките на нашата кожа, коса и нокти умираат секоја секунда. Во исто време, нашето тело непрестано создава и дели нови клетки. Единствениот проблем е ...

Read More »

Еве како правилно да ја користите климата од автомобилот за да не добите рак!

Еве како правилно да ја користите климата од автомобилот за да не добите рак!

Кога ќе седнеме во автомобил најчесто прво го палиме моторот и веднаш ја палиме климата и си ги тераме обврските и не размислуваме дека со тоа си правиме штата на своето здравје, но и здравјето на најблиските. Кога автомобилот го ...

Read More »

Брадавици – Еве како да се ослободиме од нив

Брадавици – Еве како да се ослободиме од нив

Многумина од нас имаат или имале проблеми со брадавиците. Освен тоа што изгледаат многу грозно, ни сметаат во секојдневните активности, па посакуваме да се ослободиме од нив што побрзо.Еве неколку старински лекови кои се користат за отстранување на брадавиците 1. ...

Read More »

Без столица и само 1 ден е показател дека нешто се случува – меридијани на прстите

Без столица и само 1 ден е показател дека нешто се случува – меридијани на прстите

Телото секогаш ќе ве алармира на време што е во ред со него, на пример, во отсуство на столица – дури и за краток период, дури и еден ден,  е првиот алармантен знак. Исто така, ако урина, измет, пот имаат ...

Read More »

Отечени нозе – проверете го срцето, влакнетост – проверете ги јајниците

Отечени нозе – проверете го срцето, влакнетост – проверете ги јајниците

Доброто здравје се препознава преку атрактивниот и младешки изглед. Можеби сте во искушение да го обвините стресот за брчките или за паднатата коса, но треба да знаете дека стресот не е и не може да биде главниот виновник за с`. ...

Read More »

Зарази, стомачни болки, салмонела… – Без рехидратациска сол не тргнувајте на пат

Зарази, стомачни болки, салмонела… – Без рехидратациска сол не тргнувајте на пат

Високите надворешни температури се погодни за појава на инфекции што ги предизвикуваат патогените цревни бактерии, како што се салмонелата и Escherichia coli, шигела (која предизвикува дизентерија). Изворот на заразата обично е загадената храна, а инфекциите почесто се случуваат на патување. ...

Read More »
Scroll To Top