Home / Болести и лечење (page 10)

Category Archives: Болести и лечење

Feed Subscription

Знаци кои покажуваат дека вашиот црн дроб е полн со отрови

Знаци кои покажуваат дека вашиот црн дроб е полн со отрови

Постојат повеќе знаци дека вашиот црн дроб е полн со токсини.. Прочитајте кои се и обидете се да се присетите дали патите од некои од овие симптоми: Хроничен замор Негативни емоции Исцрпеност Мигрена Хронична болка во зглобовите Ексцесивно потење Проблем ...

Read More »

Еве со што можете да го обновите Црниот дроб

Еве со што можете да го обновите Црниот дроб

Црниот дроб е чистач на нашиот организам. познат и како „тивок орган“, бидејќи не се буни, но еднаш кога ќе го отруеме, се случува хаос во организмот. Овие се симптомите кои укажуваат на тоа дека вашиот црн дроб е оптоварен: ...

Read More »

Ги имате овие ситни мозолчиња на вашето тело? – Еве што се и зошто се ОПАСНИ!

Ги имате овие ситни мозолчиња на вашето тело? – Еве што се и зошто се ОПАСНИ!

Овие израстови, мозолчиња, како и да се наречат, имаат свој дел во организмот, а тоа е еден вид на нетолеранција на глутен. Всушност, секој организам не го вари глутенот на ист начин, а науката докажала дека ова е еден од ...

Read More »

Не ги игнорирајте: Овие симптоми укажуваат дека бубрезите не работат правилно

Не ги игнорирајте: Овие симптоми укажуваат дека бубрезите не работат правилно

Телото на човекот е одличен систем кој функционира само ако сите органи работат совршено. Ако некој орган од телото не функционира правилно, се јавуваат одредени здравствени проблеми. Дознајте кои симптоми и знаци укажуваат на оштетување на бубрезите. Замор и отоци ...

Read More »

Млекото го менува дејството на лековите

Млекото го менува дејството на лековите

Земањето на поедини лекови со одредени производи може да има контраефект. Ова посебно се однесува на калциумот од млекото, кој во органите за варење лесно се врзува за одредени производи, создавајќи соединенија кои потешко се растопуваат, поради што не можат ...

Read More »

Не е сеедно каде ве боли стомак – На едно од овие места се крие опасна болест!

Не е сеедно каде ве боли стомак – На едно од овие места се крие опасна болест!

Стомакот е големо подрачје, а секоја болка може да биде предизвикана од повеќе причини – од бенигни до опасни. За подобар увид во можните последици, идентификувајте го точното место на вашата болка. Болката во стомакот е една од најчестите тегоби ...

Read More »

Знаци дека сте затруени – Мувла

Знаци дека сте затруени – Мувла

Некои видови мувла спасуваат животи; други одземаат животи. Некои видови мувла го подобруваат вкусот на сирењата и вината; други ја трујат храната. Некои видови растат на трупци, други ги напаѓаат бањите и книгите. Всушност, мувлата е насекаде — додека ја ...

Read More »

Ладни раце и нозе? – ова се болестите со овие симптоми

Ладни раце и нозе? – ова се болестите со овие симптоми

До чувство на студенило на екстремитетите доаѓа поради процесот со кој организамот ја одржува температурата на виталните органи. Меѓутоа, ако рацете и стапалата ви се често пати ладни, тоа може да укажува на здравствени проблеми. Анемија Доколку освен ладни раце ...

Read More »

СТОП за рчењето по природен пат

СТОП за рчењето по природен пат

Рчењето се појавува кога опуштените структури во грлото започнуваат да вибрираат и да произведуваат звук. Честопати рчењето се смета за нарушено спиење, а пак тешкото рчење може да биде знак за сериозни здравствени последици. Доколку имате ваков вид на проблем, ...

Read More »

Месец дена пред мозочниот удар, телото испраќа предупредување

Месец дена пред мозочниот удар, телото испраќа предупредување

Многу е важно да ги идентифицирате предупредувањата од мозочниот удар и да добиете медицинска помош за да се намали можноста од ризик на сериозни оштетувања на мозокот. Тоа може да помогне во намалување на ризикот од смрт или од инвалидитет ...

Read More »
Scroll To Top