Home / Болести и лечење (page 12)

Category Archives: Болести и лечење

Feed Subscription

Ако ги имате овие знаци – Телото ви е преполни со отрови

Ако ги имате овие знаци – Телото ви е преполни со отрови

Колку често се будите уморни и без енергија за секјдневните задачи кои од вас се очекуваат? Колку често се будите уморни и без енергија за секјдневните задачи кои од вас се очекуваат? Адитивите во намирниците, препаратите за чистење во домаќинството, ...

Read More »

Подалеку од ова масло – Поопасно е од белиот шеќер!

Подалеку од ова масло – Поопасно е од белиот шеќер!

За сите оние кои фантазираат или уживаат во радоста на јадењето здрава храна, сојата е активна состојка од истата. Може да се користи како замена за млеко (млеко од соја), или може да ги замени повеќето протеини (тофу) и може ...

Read More »

Болести кои не покажуваат првите симптоми, а може да бидат смртоносни

Болести кои не покажуваат првите симптоми, а може да бидат смртоносни

Некои болести се очигледни, но некои состојби се развиваат полека, па луѓето обично не ги забележуваат болестите додека не е предоцна. Поради тоа, важно е редовно да одите на прегледи и да го известите докторот за најмалите промени кои ги ...

Read More »

Оваа намирница го храни ракот: Веднаш да ја исфрлите од вашата исхрана!

Оваа намирница го храни ракот: Веднаш да ја исфрлите од вашата исхрана!

Шеќерот има значително влијание врз развојот на канцероганите клетки во организмот а многумина сепак непрестано го консумираат. Неодамнешното истражување го спровеле група научници од Универзитетот во Калифорнија во Сан Франциско. Било откриено дека постои една состојка која се наоѓа во ...

Read More »

Внимавајте: Ова се скриени симптоми на ракот!

Внимавајте: Ова се скриени симптоми на ракот!

Малигните болести денеска се почесто ги погодуваат и луѓето кои се на помлада и средна возраст, па ако имате необични симптои кои траат, не ги игнорирајте бидејќи сте „премлади“ за сериозна болест, советуваат лекарите. Луѓето често ги игнорираат симптомите на ...

Read More »

Нова закана за човештвото: Се враќа болеста која однесе илјадници животи

Нова закана за човештвото: Се враќа болеста која однесе илјадници животи

Големите сипаници, смртоносна болест искоренета во 1977. година, би можела да се врати, со оглед на тоа дека замрзнатите сибирски тундри одмрзнуваат и го ослободуваат вирусот од телата на луѓето кои починале во големата епидемија пред 120 години, предупредуваат експертите. ...

Read More »

Прва помош на плажа: Медузи, морски еж, пајаци, изгореници

Прва помош на плажа: Медузи, морски еж, пајаци, изгореници

Доколку ве допре медуза ќе ви помогне плакнење со морска вода или оцет, а каја силните рани од убод од пајак побарајте лекар. Боцките од морски еж извадете ги со помош од игла… Непријатностите при капењето можат да ви го ...

Read More »

Овие 5 работи жената ги наследува од мајката

Овие 5 работи жената ги наследува од мајката

Здравствената состојба на жената, многу често зависи од здравјето на нејзината мајка. Така, некои работи се генетски предодредени и гледајќи на мајката може на време да се откријат и елиминираат некои здравствени проблеми. Каква мајка таква ќерка, барем што се ...

Read More »

Како да се опоравите од стресот кој го носат природните катастрофи

Како да се опоравите од стресот кој го носат природните катастрофи

Опоравувањето од вакви природни катастрофи е долг и постепен процес. Потребно е многу време за да се отстранат сите урнатини и за да се поправи настанатата штета, но за емоционално опоравување за жал е потребен уште поголем временски период. Дури ...

Read More »

Исфрлете ги сите отрови од телото со медицински јаглен

Исфрлете ги сите отрови од телото со медицински јаглен

Поголемиот дел од токсините се излачуваат од телото преку црниот дроб. Чистењето на организмот можете да го олесните преку внесување на храна или додатоци на прехраната кои ќе помогнат во излачување на штетните материи. Една од нив е и активниот ...

Read More »
Scroll To Top