Home / Болести и лечење / Подалеку од ова масло – Поопасно е од белиот шеќер!

Подалеку од ова масло – Поопасно е од белиот шеќер!

За сите оние кои фантазираат или уживаат во радоста на јадењето здрава храна, сојата е активна состојка од истата. Може да се користи како замена за млеко (млеко од соја), или може да ги замени повеќето протеини (тофу) и може да се користи како замена за најчестите маслаза готвење (масло од соја).

maslo telo covekСојата се чини дека е посакувана алтернатива за повеќето намирници благодарение нарекламата за здравствени придобивки, но и покрај некои тврдења за сојата, всушност таа можеда биде исклучително лоша за нас.

Маслото од соја, како и сите други производи од соја, се добива од соини зрна. Многумина ја сметаат сојата како супер храна за здравјето а за соја-производите тврдат дека имаатпридобивки кои доаѓаат од природната моќ на сојата. Сепак, повеќето производи не ја објавуваат целата вистина и забораваат да споменат дека сојата во природата е токсична.

Сојата бара многу голема обработка за да може да се јаде, па дури и после тоа, мора да се подложи на понатамошни обработки за да се добијат конечните производи од неа: шницли од соја, трошки од соја, млеко од соја, јогурт од соја, урда од соја, сирење од соја… па дури и чварки од соја!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top