Home / Болести и лечење (page 66)

Category Archives: Болести и лечење

Feed Subscription

Нагон за слатко или чипс, луто – Што ви се јаде – може да е показател за некоја болест

Нагон за слатко или чипс, луто – Што ви се јаде – може да е показател за некоја болест

Дали имате преголема желба за чоколада, сочна шницла или, можеби, за лута пиперка? Силната потреба за одредени производи може да биде сигнал со кој телото ви испраќа важна порака во врска со здравјето Чипс Потребата за солени грицкалки е показател ...

Read More »

Сериозни заблуди за крвниот притисок кои се погубни за вашето здравје

Сериозни заблуди за крвниот притисок кои се погубни за вашето здравје

Во текот на секојдневието при разговарањето на теми за здравјето и крвниот притисок сигурно сте слушнале неколку факти за сето тоа, но она што треба да го знаете е тоа дека дел од истите се вистински заблуди кои што може ...

Read More »

Симптоми на менопауза

Симптоми на менопауза

Менопаузата е природна појава низ која поминува секоја жена кога ќе влезе во одредени години, што е воглавно помеѓу триесет и пет и педесет години. Повеќето жени се неспремни за појава на симптоми од ваков вид, па се создава паника ...

Read More »

Од бемка до рак: Како да ги воочите промените?

Од бемка до рак: Како да ги воочите промените?

Промените на бемките кои честопати изгледаат сосема безопасно, не ретко може да доведат до рак на кожата. Според истражувањата во последните неколку години стапката на смртност од овој вид  рак загрижувачки се зголемува, а најчестата причина поради која умираат голем број ...

Read More »

Како да препознаете дали имате недостаток од некој важен витамин во телото?

Како да препознаете дали имате недостаток од некој важен витамин во телото?

На пролет честопати се случува на телото да му недостасува некој важен витамин, без којшто телото не може да функционира. Еве како да препознаете дали и вие имате ваков проблем. Кога малаксаноста е доминирачки симптом, недостигот на витамини е можно ...

Read More »

Здивот на луѓето го открива ракот на желудникот

Здивот на луѓето го открива ракот на желудникот

Брзото и едноставно тестирање на здивот на луѓето, може да открие рак на желудникот, пишува во својот најнов број британското специјализирано списание „Бритиш Џорнал оф Кансер“, повикувајќи се на истражувањата што ги направиле кинеските и израелските научници. Со истражувањето биле ...

Read More »

Траги на рацете кои ги откриваат скриените болести

Траги на рацете кои ги откриваат скриените болести

Секоја лузна и пега имаат некоја своја историја, но појавата на истите на рацете можат да ни октријат и некоја длабока приказна. Гледајќи во нашите раце и прсти, можеме да ги откриеме раните знаци на опасните болести. „Некогаш било вообичаено ...

Read More »

Срцев удар – Грешки кои значат живот

Срцев удар – Грешки кои значат живот

Доктор кардиолог Станко Узелац од Загреб, објаснува кои се главните причини и грешки за предизвикување на проблемите при лечењето на срцевите болести, кои ги прават самите пациенти и кои грешки ги прават кога ќе дојде до срцевиот удар, нешто што ...

Read More »

Чистење на црниот дроб по природен пат

Чистење на црниот дроб по природен пат

здравје. Црниот дроб е чистач на телото и е од суштинско значење за способноста на истото, да природно се исчисти и се детосикцира себе си.  Вие не треба да направите екстремна промена на вашата исхрана за да го исчистите вашиот ...

Read More »

Мал совет кој открива голема тајна! Киселата рН средина одлична основа за развој на рак

Мал совет кој открива голема тајна! Киселата рН средина одлична основа за развој на рак

pH нивото во внатрешните телесни течности влијае на секоја клетка од нашиот организам. Прекумерната коселост предизвикува оштетување на ткивата и ги прекинува клеточните активности и функции и претставува основа за развој на канцер. Метаболизмот на клетките исто така зависи од ...

Read More »
Scroll To Top