Free songs
Home / Болести и лечење (page 10)

Category Archives: Болести и лечење

Feed Subscription

Млекото го менува дејството на лековите

Млекото го менува дејството на лековите

Земањето на поедини лекови со одредени производи може да има контраефект. Ова посебно се однесува на калциумот од млекото, кој во органите за варење лесно се врзува за одредени производи, создавајќи соединенија кои потешко се растопуваат, поради што не можат ...

Read More »

Не е сеедно каде ве боли стомак – На едно од овие места се крие опасна болест!

Не е сеедно каде ве боли стомак – На едно од овие места се крие опасна болест!

Стомакот е големо подрачје, а секоја болка може да биде предизвикана од повеќе причини – од бенигни до опасни. За подобар увид во можните последици, идентификувајте го точното место на вашата болка. Болката во стомакот е една од најчестите тегоби ...

Read More »

Знаци дека сте затруени – Мувла

Знаци дека сте затруени – Мувла

Некои видови мувла спасуваат животи; други одземаат животи. Некои видови мувла го подобруваат вкусот на сирењата и вината; други ја трујат храната. Некои видови растат на трупци, други ги напаѓаат бањите и книгите. Всушност, мувлата е насекаде — додека ја ...

Read More »

Ладни раце и нозе? – ова се болестите со овие симптоми

Ладни раце и нозе? – ова се болестите со овие симптоми

До чувство на студенило на екстремитетите доаѓа поради процесот со кој организамот ја одржува температурата на виталните органи. Меѓутоа, ако рацете и стапалата ви се често пати ладни, тоа може да укажува на здравствени проблеми. Анемија Доколку освен ладни раце ...

Read More »

СТОП за рчењето по природен пат

СТОП за рчењето по природен пат

Рчењето се појавува кога опуштените структури во грлото започнуваат да вибрираат и да произведуваат звук. Честопати рчењето се смета за нарушено спиење, а пак тешкото рчење може да биде знак за сериозни здравствени последици. Доколку имате ваков вид на проблем, ...

Read More »

Месец дена пред мозочниот удар, телото испраќа предупредување

Месец дена пред мозочниот удар, телото испраќа предупредување

Многу е важно да ги идентифицирате предупредувањата од мозочниот удар и да добиете медицинска помош за да се намали можноста од ризик на сериозни оштетувања на мозокот. Тоа може да помогне во намалување на ризикот од смрт или од инвалидитет ...

Read More »

Шест менструални проблеми кои не смеете да ги игнорирате

Шест менструални проблеми кои не смеете да ги игнорирате

Иако ниту еден од нас не би му пречело некој менструален циклус едноставно да отсуствува, ваквите ирегуларни симптоми не би требало да се игнорираат. Прескокнатиот циклус, намаленото или обилното крвавење можат да бидат знаци за некој посериозен проблем. Следните шест ...

Read More »

ТЕСТ: Сами откријте дали добро ви работи штитната жлезда

ТЕСТ: Сами откријте дали добро ви работи штитната жлезда

Одговорете со ” да ” или ” не ” на следниве прашања и откријте дали е време за лечење Честопати сте задишани, испотени, вознемирени? Можен виновник за тоа е тироидната или штитната жлезда. Важно е проблемот да го откриете на ...

Read More »

Чувајте го црниот дроб: Што најмногу го уништува, а со што можете да го обновите

Чувајте го црниот дроб: Што најмногу го уништува, а со што можете да го обновите

Црниот дроб е чистач на нашиот организам. познат и како „тивок орган“, бидејќи не се буни, но еднаш кога ќе го отруеме, се случува хаос во организмот. Овие се симптомите кои укажуваат на тоа дека вашиот црн дроб е оптоварен: ...

Read More »

Секој пат кога ќе отворите уста во вилцата слушате како нешто „пука“ – веднаш на лекар

Секој пат кога ќе отворите уста во вилцата слушате како нешто „пука“ – веднаш на лекар

Утринските главоболки, прекумерниот стрес или напнатост и клик кога ќе ја отворите устата тоа се вообичаени симптоми на состојба која се вика темпоромандибуларно пореметување на вилицата. Најчестите симптоми ТМП се главоболка или болка во вратот. Меѓутоа, потребно е долго време ...

Read More »
Scroll To Top