Free songs
Home / Author Archives: BabinLek (page 393)

Author Archives: BabinLek

Feed Subscription

Еве зошто МОРА да јадете Урми

Еве зошто МОРА да јадете Урми

Еве зошто треба да јадете барем седум урми дневно – тежат околу 70 грама, па ако ги земеш автоматски примаш 70 мг калциум кој е добар за коските, зглобовите и нервите, 35 мг фосфор кој е храна за мозокот и ...

Read More »

Graviola – билка 10.000 пати посилна од хемотерапијата

Graviola – билка 10.000 пати посилна од хемотерапијата

Замислете дека некој ви раскажал дека од лекарите добил рецепт против рак на дебелото црево, и дека на него е напишан – екстракт на graviola. Се разбира дека не би му верувале, бидејќи тоа од конвенционалната медицина не може да ...

Read More »

ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТА: РЕЦЕПТ ЗА СТАР КИНЕСКИ ЛЕК

ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТА: РЕЦЕПТ ЗА СТАР КИНЕСКИ ЛЕК

Во 1971 година експедицијата на УНЕСКО во еден тибетски манастир пронашла рецепт од старокинески хомеопатски лек. Рецептот е преведен од таблица глина и е објавен на многу светски јазици. Се претпоставува дека лекот за прв пат е направен две илјади години пред ...

Read More »

Кинески лекар тврди дека делува – Исфрлете ги камењата од жолчката и црниот дроб по природен пат

Кинески лекар тврди дека делува – Исфрлете ги камењата од жолчката и црниот дроб по природен пат

Споделете ја оваа вест бидејќи оние кој ја пробале тврдат дека навистина делува. Ова, велат тие, ќе им помогне на многумина. Кинески лекар д-р. Lai Chiu Nan препорачува потполно природен метод на отстранување на камен од жолчката – кои се ...

Read More »

Лекот е во природата

Лекот е во природата

„Оној што го познава начинот на лекување на луѓето, тоа да не го чува само за себе, туку во полна мера да го пренесе и на други“. Оваа парафраза нa св. Кирил буквално ја подразбира Живко Најдовски (57), познат лик ...

Read More »
Scroll To Top