Home / алтернативна медицина (page 11)

Category Archives: алтернативна медицина

Feed Subscription

Рецепти – како лечеле Маите

Рецепти – како лечеле Маите

Цивилизацијата на Маите, која шест векови цветала во подрачјето кое денес ги опфаќа деловите на Мексико, Белизе, Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала, развила методи за лекување кои имаат свое место во денешната холистичка медицина. Тие развиле и неколку рецепти за ...

Read More »

Техника за само лечење со полагање на раце

Техника за само лечење со полагање на раце

Таа е безопасна, деликатна, неагресивна, исцелителна техника со полагање на раце, приложувана врз вас или врз другите, која користи духовна енергија за лечење на физички болести, без да вклучува натиск, манипулација или масажа. Но таа е многу повеќе от физичка ...

Read More »

Пивото е здраво за срцето: Еве по колку треба да пиете на ден

Пивото е здраво за срцето: Еве по колку треба да пиете на ден

Ако сакате секој ден да пиете по едно пивце до две, вие во живот немате грижи, барем кога станува збор за здравјето на срцето. Според најновите истражувања, редовното конзумирање на пиво го смалува ризикот од срцев удар. Како што тврдат ...

Read More »

Прочуениот рецепт за подобрување на видот

Прочуениот рецепт за подобрување на видот

Владимир Петрович Филатов (1875-1956) бил руски офталмолог и хирург кој станал познат на светско ниво поради во тоа време револуционерниот пристап кон очните болести. Станал познат по тоа што успеал да му го врати видот на Василиј Зајчев, снајперист на ...

Read More »

12 совети за добро здравје од баба Ванѓа

12 совети за добро здравје од баба Ванѓа

Пророчицата Ванѓа зад себе остави многу мудри совети, што се пренесуваат низ генерациите. Споделуваме неколку од нив, посветени на доброто здравје и правилната исхрана. 1. Светот започна со билки – запомнете го тоа. Но, билките на секоја земја ги лекуваат само луѓето кои ...

Read More »

Притиснете ја оваа точка и дишете длабоко

Притиснете ја оваа точка и дишете длабоко

Акупресура е метод кој уште одамна го практикувале Кинезите, а и ден денес го користат луѓето да се ослободат од различни болки во различни делови од телото. Според многу истражувања, притискањето на акупресурните точки правилно, може да предизвика позитивни резултати ...

Read More »

Кинескиот часовник не греши: Проверете како функционираат вашите органи

Кинескиот часовник не греши: Проверете како функционираат вашите органи

Кинескиот биолошки часовник покажува интервали по кои енергијата циркулира низ деловите на телото, а секои два часа во денот најсилна е во одредени делови од телото. Ако постои некој проблем симптомите во тој период ќе бидат најизразени. Докторите кои практикуват ...

Read More »

Стрес-тест – За 5 секунди дознајте колку сте под стрес

Стрес-тест – За 5 секунди дознајте колку сте под стрес

Колку пати ви се случило да се обидете да се опуштите во текот на денот, но мозокот цело време ве враќа на обврските што ве чекаат? Може за 5 секунди да дознаете колку навистина сте под стрес и во каква ...

Read More »

1000 билки кои лечат рак (БЕСПЛАТНА КНИГА)

1000 билки кои лечат рак (БЕСПЛАТНА КНИГА)

Италијанскиот лекар Џузепе Начи е автор на книгата “Илјада билки против рак, без хемотерапија”, во која на 650 страници служејќи се со 2050 службени медицински докази и 2100 разни библиографски референци пишува за лечење на ракот. Оваа книга детално ги ...

Read More »

Хомеопатски лекови – за лекување на цел организам

Хомеопатски лекови – за лекување на цел организам

Денес во хомеопатијата се костат преку 5 000 лековити препарати. Во хомеопатијата е важно разредувњето и потенцирањето. Разблажувањата од 1 до 10 се означени со римските броеви X (1X = 1/10, 3X = 1/1,000, 6X = 1/1,000,000). Слично, разблажувањата од ...

Read More »
Scroll To Top