Home / алтернативна медицина / Кинескиот часовник не греши: Проверете како функционираат вашите органи

Кинескиот часовник не греши: Проверете како функционираат вашите органи

Кинескиот биолошки часовник покажува интервали по кои енергијата циркулира низ деловите на телото, а секои два часа во денот најсилна е во одредени делови од телото.

Ако постои некој проблем симптомите во тој период ќе бидат најизразени. Докторите кои практикуват кинеска медицина, понекогаш, на овој начин е обидуваат да утврдат од што боледува пациентот.kineski-bioloski-casovnik

Би требало да го следите биолошкиот часовник и да запишувате во кој период од денот е појавуваат тегобите, како замор, болка и слично.

Исто така би било добро да го забележите времето во кое имате најмногу енергија и кога е будите во текот на ноќта – и тоа укажува на проблем со одреден дел на телото.

Време на максимална функција:

Од 1 до 3 – црн дроб (детокикација, мускули и очи)

Од 3 до 5 – бели дробови (кожа)

Од 5 до 7 – дебело црево (асимилација, елиминација, кожа)

Од 7 до 9 – желудник (лимфа, храна и варење)

Од 9 до 11 – слезенка (лимфа, храна и варење)

Од 11 до 13 – срце (артерии, циркулација на крвта)

Од 13 до 15 – тенко црево (варење, асимилација, артерии)

Од 15 до 17 – мочен меур (коски, заби, елиминација, чистење)

Од 17 до 19 – бубрези (коски, заби, уши, филтрација, елиминација)

Од 19 до 21 срцева обвивка (стегнување на крвните жили)

Од 21 – до 23 терморегулација

Од 23 до 1 – жолчка (варење, мускули, очи)

Време на минимална функција или одмор

Од 1 до 3 тенко црево (варење, асимилација, артерии)

Од 3 до 5 мочен меур (коски, заби, елиминација, чистење)

Од 5 до 7 бубрези (коски, заби, уши, филтрација, елиминација)

Од 7 до 9 срцева обвивка (стегнување на крвните жили)

Од 9 до 11 терморегулација

Од 11 до 13 жолчка (варење, мускули, очи)

Од 13 до 15 црн дроб (детоксикација, мускули, очи)

Од 15 до 17 бели дробови (кожа)

Од 17 до 19 дебело црево (асимилација, елиминација, кожа)

Од 19 до 21 желудник (лимфа, храна, варење)

Од 21 до 23 слезенка (лимфа, храна, варење)

Од 23 со 1 срце (артерии, циркулација на крвта)

Ова значи дека кога еден орган го достигнува врвот на својата енергија, оној на спротивната страна на биолошкиот чаовник се наоѓа на своето најниско енергетско ниво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top