Home / алтернативна медицина / Притиснете ја оваа точка и дишете длабоко

Притиснете ја оваа точка и дишете длабоко

Акупресура е метод кој уште одамна го практикувале Кинезите, а и ден денес го користат луѓето да се ослободат од различни болки во различни делови од телото.

Според многу истражувања, притискањето на акупресурните точки правилно, може да предизвика позитивни резултати во однос на болката и непријатноста.akupresura

Најдоброто кај акупресурата и рефлексологијата е тоа што можете сами да си помогнете.

Во нив, ресторативната масажа на притисокот во одредени делови на рацете и стапалата, го олеснува оптималното здравје и ја ублажува болката. Купресурата не само што помага да ја решите болката, туку помага и при гадење, вртоглавица и многу други нешта.

Можеби некогаш сте почувствувале дека срцето одеднаш почнува да чука побрзо – тоа може да биде резултат на вознемиреност и нервоза.

Чукањето на срцето е застрашувачко искуство кое инаку не е штетно, но може да биде третирано со методот акупресура, само разликата е што наместо игли, ги користите вашите прсти.

Точката на акупресура се наоѓа во ценарот на градната коска, која се нарекува „море на мирот“.

Пристиснете ја оваа точка со палецот околу 1-2 минути и дишете длабоко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top