Free songs
Home / Болести и лечење (page 27)

Category Archives: Болести и лечење

Feed Subscription

Афтите ќе ги победите со витамините Б

Афтите ќе ги победите со витамините Б

Како најчести причинители за појавување афти се сметаат стресот, нарушениот имунолошки статус, слабокрвноста, болестите на желудникот и на цревата. Афтите се ранички во устата кои често може да се појавуваат, па дури и неколкупати годишно. Многу се болни и најчесто ...

Read More »

Еве што ќе ви се случи ако еден месец не консумирате шеќер и алкохол

Еве што ќе ви се случи ако еден месец не консумирате шеќер и алкохол

Во ова видео, Саша Харланд покажува како изгледало тоа кога тој се обидел цел еден месец да го помине без шеќер и алкохол. Како што тој објаснува првите денови му биле многу тешки. Постојано се чувствувал гладен, летаргичен и имал ...

Read More »

Со помош на јогурт проверете дали имате рак

Со помош на јогурт проверете дали имате рак

Научниците од Институтот за технологија во Масачусец дојдоа до еден едноставен метод за откривање на ракот и тоа само со јогурт и тест на урината. Професорот Сангита Батија успеа да ги развие молекулите кои се однесуваат како биомаркери за откривање ...

Read More »

Светски познат кардиохирург проговори – со години не лажат што предизвикува срцеви болести

Светски познат кардиохирург проговори – со години не лажат што предизвикува срцеви болести

Од 2010 година на блогот тврди дека стравот од маснотиите и холестеролот е голем неоснован мит и заблуда и дека кампањата против холестеролот е најголемата измама на 20 век. Еве што вели д-р Dwight Lundell: Ние лекарите со целото наше ...

Read More »

10 Симптоми на рак кои сите ги игнорираат

10 Симптоми на рак кои сите ги игнорираат

Некои од симптомите можат да бидат и доста чести, но голем број од мажите, како и жените ги игнорираат. Погледнете кои се 10те најчести симптоми на ракот: 1. Краток здив Еден од првите знаци за ракот на белите дробите, а ...

Read More »

Внимавајте на овие симптоми – навестуваат можен мозочен удар!

Внимавајте на овие симптоми – навестуваат можен мозочен удар!

Поголемиот дел од мозочните удари се случуваат околу 65-тата година или подоцна, но сепак околу 10 отсто од ударите им се случуваат и на оние што сеуште не навлегле во 45-тата година и тоа почесто на жените отколку на мажите. ...

Read More »

Во цревата може да имате дури 15 килограми отрови – еве како да се исчистите

Во цревата може да имате дури 15 килограми отрови – еве како да се исчистите

Познато е дека за ослободување од многу болести доволно е да се исчистат цревата од слузта на фекалните наслаги и други паразити. За 70 години низ нашите црева поминуваат 100 тони храна и 40.000 литра течности, што доведува до заклучок ...

Read More »

Одкиселете го телото или умрете – Алкализацијата е живот

Одкиселете го телото или умрете – Алкализацијата е живот

Алкализирајте или умрете. Насловот секако звучи доста драматично. Но не е. Всушност биохемискиот процес е основа на сите сознанија кои ги имаме стекнато од различните начини на лечење на болестите и навистина ја покажуваат состојбата на здравјето. Светот се соочува ...

Read More »

Имате срцебиење? природени лекови кои исробано делуваат

Имате срцебиење? природени лекови кои исробано делуваат

Нормалниот пулс кај возрасните лица изнесува помеѓу 60 и 100 отчукувања во минута. Со споменатите отчукувања го мериме ритамот на срцето, како и силата на протекот на крвта. Високиот број на отчукувања, имено познат како тахикардија (повеќе од 100 отчукувања ...

Read More »

Лошиот здив – знак за сериозна болест

Лошиот здив – знак за сериозна болест

Проблемите со забите може да бидат знак за сериозна болест, предупредува експертот Самир Пател од Лондон. Впрочем, тој вели дека бојата на забите и непцата може да бидат индикатори за вашето здравје. Дури и малите проблеми со забите понекогаш можат ...

Read More »
Scroll To Top