Home / Ваши лекови - читатели препорачуваат / Ве мачат киселини – лекот е јаболка

Ве мачат киселини – лекот е јаболка

jabolka 1

Прекумерното лачење на киселина доведува до хипер киселост која доведува до гастрит.

Јаболката содржат пектин, растворливи влакна кои го подобруваат дигестивното здравје, како и здравјето на обвивката на хранопроводникот и желудникот, а имаат и смирувачки својства кои помагаат да се намали киселинскиот рефлукс.

Доколку изедете јаболка пред јадењето – или редовно ја конзумирате тоа ќе го заштити вашиот желудник.

Масуков Благој

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top