Home / Ваши лекови - читатели препорачуваат / Лек за жолтица – лечи за 7 дена

Лек за жолтица – лечи за 7 дена

За лечење на жолтица многу ефикасен чај е чајот од растението змиско млеко (Chelidonium majus). чајот од ова растние е ефикасен против повеке видови вирусни заболувања.

zolticaНачин на подготовка:

Неколку листови од ова растение – може и цело гранче, се зовриваат во 300 мл вода и се вријат околу 5-10 мин. потоа може да се пие, може да се комбибира со лимон и мед.

Напомена:

чајот многу горчи, веројатно колку пелинот ако не и повеке, но не се плашете од неколку чаши на ден нема никакво штетно дејство односно несакани последици, но веројатно не треба да се претера со дозите. Според мене до 3 часи на ден во текот на една недела нема несакани последици, потоа убаво е да се прекине неколку недели.. За една недела болеста ке ја снема.

Стефан

One comment

  1. moze da se izlechi i so chaj od PODABICHE,koj e isto mnogu gorchliv chaj,no se shto e AMARO ili GORCHLIVO e mnogu zdravo plus i so antikancerogeno dejstvo ne samo za HEPATIT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top