Home / бабини рецепти / Ставете бибер на лимон – еве што лечи за час

Ставете бибер на лимон – еве што лечи за час

Прехладите се тука, и никогаш не знаеме кога можеме да се разболиме. Најчесто не напаѓаат при премин на годишните времиња, кога имунитетот се бори со временските промени.

biber-limun-55397Наместо да пиете лекови, постои природен начин со кои можете да оздравите за час.

Во снимката се прикажани осум методи на оздравувања, но ќе ги издвоиме трите најпродуктивни:

– Мед и лимон во чај многу добро ги смируваат иритациите на грлото.

– Ладен јаболков оцет помага при отстранување на воспаление на грло

– За да го намалите проблематичното кашлање: Пијте сок од лимон, зачинет со сол и бибер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top