Home / природен лек / Ова е најздрава намирница на светот: Го намалува притисокот и спречува мозочен удар

Ова е најздрава намирница на светот: Го намалува притисокот и спречува мозочен удар

Урмите имаат широк спектар на здравствени и нутритивни вредности поради што многу велат дека тоа е најздравото овошје на планетата. Урмите помагаат за секоја болест:

urmi– Урмите се одличен извор на железо

-Урмите помагаат за тврда столица

– тие Ја регулираат телесната тежина

– Го снижува холестеролот

– Го зајакнува срцето

– Го смалува крвниот притисок

– Штити од мозочен удар

– И ја зголемува секусалната издржливост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top