Home / бабини рецепти / Овој руски народен лек за 12 дена лечи грип, ангина – лечи и рак на матка, бубрези..

Овој руски народен лек за 12 дена лечи грип, ангина – лечи и рак на матка, бубрези..

Овој Руски народен лек се верува дека за 12 дена лечи: грип и ангина, третира упорни главоболки, астма, туберкулоза, болести на белите дробови, болести на дебелото црево, воспаление на крвните садови, гихт, болести на срцето, висок крвен притисок, бубрежни заболувања и рак на матката.

Подготовка на лекот:

ruski-narodni-lek1-300x257Најдете билка Алое (Aloe Vera), ( засадена) да не биде постара од 5 години или помлада од една година, и не ја поливајте 5 дена, а потоа наберете 300 г свежи листови, смелете ги со електрични миксер, додадете 250g цикорија (водопија, Cichorium intybus L), 400 г пролетен мед со саќе, 700 g  природно црвено вино, 500 g  чист алкохол.

Сите состојки измешајте ги и треба да се  цврсто затворени во темно шише и оставете го во темно и ладно место да легне 5 дена. После тоа, исцедете колку ви е потребна количина за една недела пиење а остатокот повторно оставете го на  темно, ладно место.

Употреба на лекот:

Првите 5 дена се зема по една кафена лажичка 3 пати на ден, пред јадење, и во следните 3 дена една лажичка 3 пати на ден, еден час пред јадење. Процесот се повторува секоја недела, највеќе два месеци во годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top