Home / Ваши лекови - читатели препорачуваат / Ослободете се од плускавците

Ослободете се од плускавците

zulj– Половина сува слива се става на плускавецот и се држи цел ден. Сливата се става како облог неколку дена.

– Парче бел леб добро се натопува со јак оцет и со тоа се обложува плускавецот.

– Навечер се сече кората од плускавецот, па плускавецот се обложува со половина лимон и добро се превиткува. Тоа се прави 2-3 дена, навечер – додека коренот од плускавецот не излезе со лимонот.

Весна Ангелова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top