Home / Ваши лекови - читатели препорачуваат / Напиток за оние кои имаат проблем со варење храна

Напиток за оние кои имаат проблем со варење храна

134

Ова е одличен напиток за сите што имаат проблем со варење на храната. Јас го консумирам веќе цела година и навистина ми ги смали тегобите и веќе немам чуство како да ќе експлодирам, или како да имам цигла во стомакот по јадење.

Овој напиток го стимулира лачењето на желудочните сокови. Еве го рецептот

30 g лист од рузмарин

1 l вода.

Се вари 2-3 часа, па и подолго – ќе го оставите да крчка. Потоа се процедува и се пие двапати на ден – секогаш пред јадење.

Вероника Стамеска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top