Home / бабини рецепти / Како наједноставно да ја симнете високата телесна температура

Како наједноставно да ја симнете високата телесна температура

За првиот сте слушнале сигурно и дури сте го испитувале: облоги со вински оцет. О, да! Претпоставуваме дека како деца веројатно постојано ве “третирале” со нив. Општо земено, едвај има поефикасен начин за симнување на висока температура. Облогите се сместени во најжешките делови од телото – на челото, на стомакот, на стапалата. Даваат олеснување со ладењето, но и ѓаволски непријатна миризба.temperatura.jpg-500

Во вториот начин станува збор за една ужасна лушпа, но прави магична работа. Во соодветен сад се комбинираат сок од два лимони со една-две лажици мед. Предметната смеса се загрева на шпорет и се пие топла.

Трето: неколку белки се мешаат во сад. Во нив се наводнува крпа, со која се замотуваат стапалата. Потоа чекате. Некои луѓе го испитувале овој протеин метод, и тврдат дека дејствува пеколно брзо – по десеттата минута.

Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top