Home / бабини рецепти / Како да си помогнете ако ве касне оса или стршлен?

Како да си помогнете ако ве касне оса или стршлен?

Следниот совет го прошири еден пчелар, а кој што го пробал потврдува дека дава одлични резултати по убодот од овие инсекти.

strslen1-Ќе си помогнете лесно ако имате андол или аспирин таблети;

-Едноставно, навлажнете ја таблетата и поставете ја на местото на убодот;

На тој начин ќе го спречите отокот, а ќе изостане и  болката.

Убодот многу брзо ќе стане минато, а белегот ќе остане е неприметлив.

Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top