Home / Болести и лечење / Видео: Поради оваа „војска” сте се уште живи

Видео: Поради оваа „војска” сте се уште живи

Секоја секунда од вашиот живот сте под напад.

imunoloski-sistem-630x347Бактерии, вируси и други разни организми, сакаат да влезат во вашето тело и да го искористат за свои цели. Сепак, имунолошкиот систем, моќната “армија” на клетки, се грижи за вашиот опстанок.

Сакајќи да објаснат како имунолошкиот систем функционира, тим на аниматори направиле интересен цртан филм.

Ова видео нема да ве направи експерт за имунологија, но сигурно ќе научите повеќе за имунитетот.

 Денешен.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top