Home / бабини рецепти / Бабин рецепт за чистење шлајм од градите

Бабин рецепт за чистење шлајм од градите

lokumВо 1 кг вода се ставаат 20 парчиња обичен локум ( без никакви додатоци ).

Се вари да стигне до пола литар и пред крајот се ставаат 20 ментол бонбони (од краш зелените).

Се вади смесата и се додаваат по желба неколку ливчиња слаткарче.

Се чува во фрижидер и се дава по една лажица три пати на ден. За 2-3 дена се чисти шлајмот од градите.

Moe Zdravje.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top