Home / бабини рецепти / Бабин рецепт за болки во зглобовите

Бабин рецепт за болки во зглобовите

Ќе ви треба:

lek sise– 300 мл алкохол (70%)

– 100 мл повидон јод

– Аналгин 10 таблети (500 mg)

– Алкохолот се меша со јодот а потоа се додаваат згмечените таблети аналгин.
– се промучкува и остава темно место 21 ден.
– После тоа може да се користи.

Може да се стави на болни области да се премачка, или да се користи како облога

Помага во лекувањето на артритис, остеоартритис, болка во грбот и се што е поврзано со зглобовите, коските и мускулите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top