Home / алтернативна медицина / Запрете го крварењето за 10 секунди со помош на црвен пипер во прав

Запрете го крварењето за 10 секунди со помош на црвен пипер во прав

Сигурно некогаш ви се случило да се пресечете или да се изгребете на ензгодно место и едноставно не можете да го запрете крварењето. Го држите марамчето цврстоприпиено на раната, користите фластери, но ништо не ви помага. Еве што треба да направите.

crven piperЗа брзо зараснување на раната потребен ви е некој коагулатор. Најдобар коагулатор е лековита глина во прав, но ако ја немате при рака за таа цел може да ви послужи и црвениот пипер во прав, но се разбира да не биде лут.

Крварење од носот, длабоки исеченици, па дури и артериско течење на крвта ќе биде запрено за неколку секунди сопомош на црвениот пипер во прав. Најдобро е црвениот пипер да биде од органско потекло, а се што треба да направите е да го посипете правот на раната и да пристиснете со марамче, а потоа оставете да се исуши. Ако имате глина во прав, постапете на ист начин. Крварењето ќе биде запрено во рекорден рок.

Црвениот пипер во прав како и глината во прав, може да помогнат и кај внатрешното крварење. Во тој случај треба лажичка со прав да ја разматите во чаша топла вода и да ја испиете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top