Home / аларм / Благодарение на ова можно е да се спасите од несвестица при инфаркт

Благодарение на ова можно е да се спасите од несвестица при инфаркт

Поголем број луѓе, кога доживуваат срцев удар остануваат беспомошни. Личноста чие што срце чука неправилно и започнува да се чувствува лошо има само околу 10 секунди пред да ја загуби свеста.

srce 444Меѓутоа, овие луѓе можат да си помогнат на себе, на тој начин што ќе кашлаат, енергично, повторно и повторно. Треба да земете длабок здив пред секое закашлување, а истото мора да биде длабоко и продолжено, како кога се создава шлајм од длабочината на градите.

Здивот и кашлањето треба да се повторуваат на секои две секунди без престан додека не стигне помош, или додека не се почувствува дека срцето отчукува нормално.

Длабокото дишење внесува кислород во плуќата, а кашлањето ја одржува циркулацијата на крвта. На овој начин, жртвите на срцев удар можат да пристигнат до болница. Кажете им го ова на поголем број луѓе, можеби ќе спасите нечиј живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top