Home / бабини рецепти / Времето ви влијае на здравјето? – Совети за метеоропати

Времето ви влијае на здравјето? – Совети за метеоропати

Наглите и чести временски промени неповолни за старите лица

glavobolka-300x1991. Јадете почесто, но помалку

2. Дајте му приоритет на овошјето и на зеленчукот од нашето поднебје

3. Одбегнувајте тешки и мрсни јадења и вечера по 19 часот

4. Умерено пијте течност

5. Не јадете пресолено

6. Редовно земајте ја препишаната терапија, без своеволно да ја менувате

7. Одбегнувајте физичка активност, ама пешачете

8. Приспособете ја облеката кон дневните температури

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top