Home / природен лек / Вода со лимон барем еднаш дневно

Вода со лимон барем еднаш дневно

Нутриционистката Мишел Чевели истакнува дека лимонот ја подобрува спосбноста на телото да апсорбира железо, кое е здраво за имунолошкиот систем.

voda-i-limon11Таа додава и дека лимонот е одличен за борба против стареење на кожата.Лимонот содржи пектин, благодарејќи на кој подолго време не чувствуваме глад.

Ова овошје е една од најважните алкални намирници, која ја балансира киселината во организмот. Без тој баланс ќе биде подложни на разни воспаленија.

Антисептичките својства ги уништуваат лошите бактерии во устата, а сокот од лимон делува како средство за дезинфекција.

Високото ниво на калиум во лимонот им помага на мозочните функции за контрола на крвниот притисок.

Лимонот и водата заедно, исто така, ги намалуваат стресот депресијата.

Овој напиток делува и како средство за чистење на црниот дроб, односно детоксикација.

Половина исцеден лимон во чаша со вода ви обезбедува доволно количество витамин C и го зајакнува имунитетот.

Лимонот ја подобрува способноста на телото да апсорбира железо, што е многу здраво за имунолошкиот систем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top