Home / алтернативна медицина / Главоболка – отстранете ја со помош на точката “хоку” (Видео)

Главоболка – отстранете ја со помош на точката “хоку” (Видео)

Кинезите веруваат дека секоја болест или болка е резултат од нарушен тек на енергијата во телото. Хоку точката се наоѓа на раката и кинезите веруваат дека притисокот врз таа точка влијае врз потокот на енергија. Според нив, таа точка помага при отстранување на главоболката.

28102011-Hoku-GSКако да ја најдете хоку точката?

Хоку точката е лоцирана на дланката на раката, помеѓу палецот и показалецот. За да ја пронајдете е потребно да ги споите овие два прста. Хоку точката се наоѓа на местото каде што ќе испакне мускулот.

Како да си помогнете кога имате главоболка?

 Откако ќе ја пронајдете хоку точката, со другата рака притискајте ја, така што ќе го поставите палецот од горната и показалецот од долната страна на раката. Насочувајте го притисокот кон коската на показалецот. Правете го тоа една минута и потоа сменете ги рацете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top