Free songs
Home / Болести и лечење / Во древната медицина е спасот – лек од времето на фараоните лекува срце

Во древната медицина е спасот – лек од времето на фараоните лекува срце

Лекот што го користеле фараоните за реума е ефикасен и за лекување на перикардитис – воспаление на областа околу срцето

kolhicinПерикардитисот е состојба кога имате силни болки во градите, кој се повторувал кај 42.5% од испитаниците што не земале лек и кај 21.6 кои земале колхицин. После тридневно лекување, само 19.2% пациенти на колхицин и понатаму ги имале симптомите, во споредба со оние што биле над од 44%, кои не примале колхицин.

Новото истражување покажало дека древниот лек колхицин е против-воспалителен лек за акутен гихт (метаболичко заболување кое настанува како последица од долготрајно високо ниво на уринарна киселина во крвта и таложење на кристали од мононатриум во зглобовите и другите делови на организмот).

Лекот е испитан благодарение на 240 пациенти заболени од перикардитис, при што се утврдува дека се намалува бројот на симптоми за половина, во споредба со пациентите кои не примале лек.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
trusted online casino malaysia minyak dagu mega888 pussy888 xe88 apk joker123 super 8 ways ultimate casino malaysia live22 mega888 免费电影 casino malaysia 918kiss