Home / алтернативна медицина / ВИДЕО: Неверојатно – гулаб открива дали имате рак

ВИДЕО: Неверојатно – гулаб открива дали имате рак

Гулабите имаат вроден инстинкт да го препознаат малигното ткиво, покажуваат истражувачите.

GULABНаучници дресирале гулаби да разликуваат микроскопски снимки од канцерогено и здраво ткиво на дојките, така што ги наградувале гулабите за секој точен одговор. Птиците сега се докажуваат на дело кога препознаваат тумори на микроскопските снимки. Одлично препознаваат тумор од мамографски снимки кои е многу тешко да се препознаат.

-Гулабите може да разликуваат идентитети и емотивни изрази на човечкото лице, различно пакување на лекови, дури и уметничките слики од Пикасо. Нивната визуелна меморија е импресивна, бидејќи докажано е дека може да меморираат над 1.800 слики, рекол професорот Едвард Васерман од Универзитетот во Ајова.

Точноста од утврдувањето на дијагнозата со гулаби изнесува 85%. Тие разликуваат канцерогени ткива во бенигна и малигна состојба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top