Home / алтернативна медицина / Еве како да си го спасите животот од срцев удар – Правете го ова со устата без престанување!

Еве како да си го спасите животот од срцев удар – Правете го ова со устата без престанување!

Повеќето луѓе кога ќе доживеат срцев удар се скоро беспомошни. Лушето чие срце чука неправилно и почнуваат да се осеќаат лошо имаат само 10 секунди пред да изгубат свест.
srcev-udarМеѓутоа можете сами да си помогнете така што ќе кашлате, енергично и без престанување. Длабоко уздишете секој пат пред да почнете да се закашлате. Кашлањето мора да биде длабоко и продолжено, како кога искашлувате секрет. Уздишувањето и кашлањето мора да се повторува секој две секунди без престанок додека стигне помош, или додека не осетите дека срцето чука повторно во правилен ритам.
Длабокото дишење внесува кислород во белите дробови, а движењата кои предизвикува кашлањето доведуваат до притисок на срцето и ја одржуваат циркулацијата. Притсокот на срцето помага за враќање на нормален ритам. На овој начин жртвите од срцев удар можат да стигнат до болница.
Сител.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top