Home / алтернативна медицина / Трик да натерате бебе да престане да плаче (Видео)

Трик да натерате бебе да престане да плаче (Видео)

Најдобро е бебето да го ставете во прегратката на мајката и потоа двете да бидат покриени, така што ќе бидат прилепени еден кон друг. Исто така, може да помогне и ако нозете на бебето се стават околу стомакот на мајката, пренесува 365.ком.

bebeСамиот допир и близината на мајката ја намалува вознемиреноста кај бебето.

За смирување помага и тивка (честопати „сериозна“) музика. Но ако ова не успева еве еден едноставен трик

Работи на сите бебиња. Лесен е и едноставен. Се што ви треба е чаша вода. И уста. Трикот е во тоа да го имитирате звукот што го прават дегустаторите на вино при тестирањето.

Видеото е на јапонски, ама ќе ја сфатите идејата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top