Home / Ваши лекови - читатели препорачуваат / Стар рецепт против кашлица од само 2 состојки

Стар рецепт против кашлица од само 2 состојки

Состојки:

  • 1-2 листови зелка
  • Мед

zelkaНачин на подготовка:

Одвојте еден лист зелка и ставете го да постои неколку минути во врела вода -да стане топол и мек.

Потоа едната страна намачкајте ја со мед и намачканата страна ставете ја на градите. Преку ставете најлонска кеса и  шал или пешкир.

Доколку имате силна кашлица, потребни ви се два листа на зелка, со тоа што едниот ќе го ставите на гради, а другиот на грбот. Облозите се вадат наутро, а лекувањето трае од 5 до 7 ноќи, по што кашлицата исчезнува.

Bozana Ratajkovska – Skopje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top