Home / бабини рецепти / Симнете ја температурата на децата за помалку од 5 минути

Симнете ја температурата на децата за помалку од 5 минути

Експертите откриле како на дете на здрав начин да му ја симнете високата температура. Ако децата имаат температура од која не се чуствуваат добро тогаш треба да направите нешто, но важно е да знаете дека ако детето има температура и грозница повеќе од 3 дена не би требало да избегнувате да го посетите педиајтарот.

Грозницата може да се намали за 5 минути со овие мероди.

Топла бања

– Водата испарува од кожата и почнува да ја намалува температурата со помош на топлата бања. Никако немојте да користите ладна вода, бидејќи така можете да имате спротивен ефект, односно, во овој случај, температурата може да порасне.

Компир

– Добар стар рецепт од нашите баби, корисно е да ставите свеж компир во чорапа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top