Home / Болести и лечење / Пред спиење ставете сапун под постелнината – ќе се изненадите од неговата делотворност

Пред спиење ставете сапун под постелнината – ќе се изненадите од неговата делотворност

Синдромот „немирни нозе“ е опишан како непирјатна состојба која може да се манифестира со грчеви во нозете, кои ве се случува да ве разбудат и во текот на ноќта.

Главната причина на сидромот на немирни нозе е пореметување во нервниот систем, што се чуствува како нозете мрдаат. Симптомите се јавуваат во текот на ноќта. Најлош дел од сидромот на немирни нозе може да биде многу болен и да го направи животот потежок. Како што е споменато, самата состојба е неизлечлива, меѓутоа постои природен лек кои многумина тврдат дека делува.

Овој трик се темели со употреба на сапун. Се што морате да направите е да го ставите сапунот под чаршафот во креветот. Многу луѓе ставаат сапун и во чорапите.

Менувајте го сапунот секој месец бидејќи има тенденција да се исуши во 30. ден.

Оваа метода нромално не е потврдена научно, тие кои се обиделе со овој трик се задоволни од неговата ефикасност. Тие тврдат дека чување на свеж сапун под посетелнината ги олеснува нивните тегоби. Доколку патите од оваа состојба, обидете се со овој трик нема што да изгубите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top