Home / алтернативна медицина / Секаков вид на рак се лекува за 2-16 недели

Секаков вид на рак се лекува за 2-16 недели

Ракот сега може да биде излечен, вели д-р Леон Колдвел.

 

Ова е многу важен филм за секој, тој мора да се види. Ракот се лекува. Лекувањето на ракот – ова е индустрија, со буџет од трилиони долари. Мислите дека тие ќе ви дадат нешто што може да ја излечи болеста?

16122013195246_cancerДа, токму така. Ракот се лекува долго време, и поради ужасната и несмасна агенда милиони луѓе загинаа и трилиони беа делумно излечени. Има многу случаи во целата американска историја, кога нашата сопствена агенција (FDA) и препишувала на луѓето намерно отров. Ние знаеме дека тие ќе направат сè за да направат многу пари и да „непредвидлив“ американскиот народ во исто време. Ве молиме, разбудете се.

Д-р Леон Колдвел (Coldwell, неговиот сајт http://drleonardcoldwell.com) беше запрен од федералната влада, поради големиот успех во лекувањето на рак.

Бидејќи сите седум браќа и сестри на мајка ми страдаа од рак, а и баба ми почина од рак, па дури и татко ми почина од рак, можам да ви кажам дека јас сум сигурен дека никој друг не располага со такво голем искуство со ракот како мене. Го видов како член на семејство, син и внук од самиот почеток, додека тој не ги уби моите роднини.

Во тоа време, јас видов повеќе од 35 000 пациенти и имав повеќе од 2,2 милиони учесници во работилниците, кои ми пишуваа, и ми праќаа коментари и животни приказни. Имам повеќе од 7 милиони читатели на моите билтени и извештаи. Јас сум лекар, кој има, според мислењето на водечки експерти, највисок коефициент за лекувањето на рак во светот, категорично е тврдењето на д-р Колдвел.

Всушност, јас сум убеден дека можам да ги оздравам најмалку 90% од сите пациенти со рак, ако имав правна платформа да работам со овие луѓе „по шемата на д-р Колдвел“. Додека пациентот е подготвен и сеуште е во состојба да направи се што е потребно, нема да му се наметне ниту хируршка интервенција, ниту хемотерапија или изложување на радијација, нема никаква причина ракот да не може да биде излечен кај повеќето луѓе, додава тој.

Сигурен сум дека можам да го оздравам за неколку недели или неколку месецi. Но бидејќи законот и оние кои прават пари од страдањата и дури смртта, не ми дозволуваат да ја испраќам мојата техника, јас законски дури не можам да ви кажам што да правите или да не правите, објаснува докторот.

Еве како медицинската професија и фармацевтската индустрија ги забрани своите трилиони долари од индустријата на ракот . Тие ги „тераат политичарите да издаваат закони кои ги убиваат луѓето, или барем ги разболуваат, и закони кои не им дозволуваат да се обноват. Тие можат само да ве направат уште повеќе болни и конечно да предизвикаат ваша смрт, нудејќи ви токсичен, опасен и суров третман“, оваа посетување го прави докторот за сегашноста.
Еве го и системот на д-р Колдвел.

– Доктор Колдвел, Вие тврдите дека ракот се лекува за 2-16 недели – можете ли да ни кажете нешто повеќе детали за тоа?

– Нашето искуството покажува дека секој рак се лекува за 2 до 16 недели; има видови на рак кои се лекуваат за неколку минути.

– Секој лекар во светот, практикувал барем 20 години, знае случаи на спонтано исцелување – напишана е книга за тоа: „Спонтано исцелување“. Штом тоа е можно, треба да се најде начин за негово постигнување. Често верниците одат на некое место за исцелување, но местото не ги излекува, а надежта и водечкиот дух одат до таму и ги исцелуваат.
Пред сè треба да се ослободиме од киселоста и токсикозата. Телото треба да се збогати со кислород, затоа кога јадеме зелена храна, односно хлорофил, во телото има многу кислород, доволно калциум, со правилна исхрана со додатоци во исхраната кои содржат микроелементи го алкализираме организмот. Штом се алкализираме – ракот веднаш запира. Овој процес може да трае неколку дена, неколку недели, но ќе се прекине.

Организмот мора да биде доведен до исцелително ниво на pH. Нивото на рН може да е од 0 до 14. Седмото ниво е неутрално и треба да станеме алкални од него. Нивото 7,36 е добро, но за време на третманот треба да достигнеме рН 7,5 и уште повисоко од тоа ниво.

Доктор Мартин, мој добар пријател од Германија, нуди повеќекратна кислородна терапија – прикажува крв, ја збогатува со јонизиран кислород и ја воведува назад и така – 12 пати; резултатот на организмот добива апсолутно нова крв – како на новороденче; така се ликвидира хипоксијата; кога крвта се прикажува, таа е едвај не црна, воведувањето назад крв станува розова, тоа е како природен допинг; кога човекот ја добива, тој се исполнува со енергија и животна сила.

Инјектирањето на витамин Ц, што јас и моите европски колеги го користиме и ние во принцип го познаваме „ватревенозното“ инјектирање на витамин Ц.

Сто кубика на ден, три пати неделно, а во некои случаи сме применувале и почесто. И многу често, верувале или не, ракот или туморот за неколку дена практично исчезнува, бидејќи витаминот Ц е толку ефикасен, ова е еден од чудесните лекови. Речиси сите кардиоваскуларни проблеми можат да се излечат со витамин Ц – а тие сакаат да го тргнат од употреба. Да го добиеме можеме само со рецепт и во синтетички вид, кој веќе не дејствува, како и витаминот Е.

Витаминот Е главно помага за проблемите поврзани со крвниот притисок – тој се лекува многу брзо и лесно во секоја форма, по секој начин, секој вид, па затоа беше спроведено истражување со вештачки витамин Е, создаден по хемиски пат и видовме дека тој апсолутно не делува – хемикалиите не дејствуваат, само штетат; природата е она што навистина делува – болестите се јавуваат во природата – токму таа го дава решението на проблемите – толку едноставно е сè.

Ако нешто не постоело пред 100 години, од него нема потреба и денес. Ако сакаме да разбереме како да се излечиме од рак, веднаш почнуваме со вегетаријанска храна и суров период. Мој пријател-кулинарски, има книга за суровата храна, која чини само неколку долари, на неговиот сајт има филмови како да ги приготвите;

Јас веднаш би навестил дека со сурова храна, секојдневно да се пијат 4 литри вода (освен во случаи кога пациентот страда од ретка бубрежна болест), со половина лажичка морска сол во водата – потребата од сол за сите функции на организмот, потреба од електронизација, а таа се создава само од доволно количество сол. Поради недостиг на сол се јавува проблем со крвниот систем. Велат дека не треба да се употребува многу сол, ако имаме висок крвен притисок- така не учеле, но токму спротивното е точно.

Проблемот е во тоа што во такви случаи тие ја имаат предвид трпезната сол – таа многу често содржи една третина стакло, една третина песок и една третина сол. Стаклото и песокот ги надразнуваат артериите кои почнуваат да крварат. Затоа кон нив се насочува холестерол, за да запре крварењето, за да не умрете од внатрешно крварење.

Поради тоа ни кажуваат дека холестеролот предизвикува висок крвен притисок и затоа е стеснувањето на артериите. Тоа е комплетен апсурд, бидејќи ние не можеме да умреме од големо количество холестерол, туку од недостиг. Има луѓе кои имаат холестерол 60 и се целосно здрави и не боледувале никогаш во својот живот.

Што прават со болните во одделението за изгореници – секојдневно им даваат на пациентите варени јајца по 20-25 на број бидејќи знаат дека само холестеролот може многу брзо да создаде нови здрави клетки; околу 87 проценти од нашите клетки се градат од холестеролот; во ниско ниво на холестерол нашиот организам не може да создава нови клетки.

Зборуваат за добар и лош холестерол – „HDL“ и „LDL“; дури не станува збор за холестеролот – протеините се носители на холестеролот – почнуваме да ги разбираме зборовите на доктор Гери Нил, д-р Уолок и други, кои велат дека за статистиката дека лекарите имаат најкраток живот – 56 години, највисоко ниво на алкохолизам и употреба на дрога, како и за највисоко ниво на самоубиства – тоа е повисоко само кај психијатрија – а ние одиме да ги прашуваме нив како да живееме подолг, здрав и среќен живот. Јас верувам дека треба да го промените своето размислување.

(Храна со висока содржина на витамин Ц: лути пиперки, зелка, брокула, папаја, јагоди, карфиол, зелка, ананас, киви, портокал, лимон)

Извор: Фактор.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top