Home / алтернативна медицина / Чувајте го ова цвеќе дома, заменува десеттина антибиотици!

Чувајте го ова цвеќе дома, заменува десеттина антибиотици!

Каланхоето е лековито растение, чии својства се користат кога растението ќе достигне 40-60 сантиметри и кога долната страна ќе стане густа.

cv500Растението има антинфламаторно и антисептичко и тонизирачко дејство. Тоа е и силен симулатор на регенерација на ткивата. Каланхоето не е отровно со него може да се чистат и лекуваат рани, а го намалува и воспалението. Особено добри резултати се постигнуваат при лекување на изгореници и скршеници.

Свежи, измиени и насечени листови од растението, сокот од каланхоето и тинктурата служат за лекување рани, , чиреви, воспаленија, а се користи и во вид на капки.

Кај лекување изгореници растението се меша со изматена белка и се нанесува на повреденото место. Резултатите кои ги дава ова растение ќе ви заменат многу антибиотици во домот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top