Home / алтернативна медицина / Руски народен лек од алое за борба против грипот

Руски народен лек од алое за борба против грипот

Народен руски лек кој лечи од грип, а поркај тоа помага при ангина, третира упорни главоболки, астма, туберкулоза, болести на белите дробови, болести на дебелото црево, воспаление на крвните садови, гихт, болести на срцето, висок крвен притисок, бубрежни заболувања и рак на матката. Се верува дека овој лек потполно ќе ве врати во форма за 12 дена.

aloeПодготовка на лекот:

Најдете билка Алое (Aloe Vera), ( засадена) да не биде постара од 5 години или помлада од една година, и не ја поливајте 5 дена, а потоа наберете 300 г свежи листови, смелете ги со електрични миксер, додадете 250g цикорија (водопија, Cichorium intybus L), 400 г пролетен мед со саќе, 700 g природно црвено вино, 500 g чист алкохол.

Сите состојки измешајте ги и треба да се цврсто затворени во темно шише и оставете го во темно и ладно место да легне 5 дена. После тоа, исцедете колку ви е потребна количина за една недела пиење а остатокот повторно оставете го на темно, ладно место.

Употреба на лекот:

Првите 5 дена се зема по една кафена лажичка 3 пати на ден, пред јадење, и во следните 3 дена една лажичка 3 пати на ден, еден час пред јадење. Процесот се повторува секоја недела, највеќе два месеци во годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top