Home / бабини рецепти / Рецепт: Со варено јајце излечете ги синусите

Рецепт: Со варено јајце излечете ги синусите

Доколку имате проблеми со тешко воспаление на синусите овој рецепт е идеално решение за вас.

Се што ви е потребно  едно варено јајце.

jajceПримена: Кога ќе го сварите јајцето (не го лупите), додека е уште жешко завиткајте го една памучна крпа и ставете на челото на предел помеѓу очите, односно на корен на носот.

Држете го јајцето на челото додека не се излади, а потоа фрлете го. Целта е јајцето да биде колку можно потопло.

Оваа постапка повторувајте секој ден додека болката не прекине, а искуствата се такви што болката исчезнала веќе по вториот ден.

Немојте во ниту еден случај да го изедете тоа јајце бидејќи болката може да ви се врати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top