Home / природен лек / Против паразити, за прочистување на белите дробови, мрзливи црева – медена вода

Против паразити, за прочистување на белите дробови, мрзливи црева – медена вода

Една лажичка мед промешајте ја во чаша млака вода ( обична од чешма ). Така добиваме 30 проценти раствор на мед, кој по состав е идентичен со крвна плазма. Медот во водата формира соединение со што се зголемува нејзиното лековито својство, што е научно докажано.

med i vodaМедената вода е начесто се пие во утринските часови, штом ќе се разбудите и навечер пред спиење. Водата треба секогаш свежо да ја приготвите, никогаш не ја правете однапред.

Водата со мед брзо и комплетно се апсорбира во телото. Медената вода подготвена на овој начин го нормализира варењето, ја подобрува функцијата на сите делови на гастроинтестиналниот тракт, го решава проблемот со мрзливи црева. Покрај другото го подобрува имунитетот, лечи настинки, бронхитис.

Сите видови на паразити во човековиот дигестивен тракт не ја сакаат жолтата боја. Со оваа вода се прави „санација“ на цревата, затоа што се раствораат наслагите од измет во цревата. Затоа, ако на почетокот забележите дека се здебелувате во половината не треба да се плашите затоа што фекалните камења „отекуваат“, стануваат помеки и почнува нивната евакуација од телото.

Што се лекува медената вода прочитајте на следниот ЛИНК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top