Home / сведоштва / Пиела чај премногу мислејќи здраво е – почнале да и се кршат коските

Пиела чај премногу мислејќи здраво е – почнале да и се кршат коските

Болката во долниот дел на грбот, раката и ногата кај 47 годишна жена, според медицинскиот тим на Хенри Форд, од здраствениот дом во Детроит, била поврзана со нејзината дневна конзумација на супер силен чај (ставала премногу кесички во една чаша, мислејќи дека тоа е поздраво.

cajПо истрпената болка во период од пет години, докторите константирале дека причината е 17 годишното пиење на чај, секој ден, при што користела од 100 до 150 кесички.
Доктор Навен Какумани пронашол високо ниво на флуор во чајот кој создал флуороза во коските на жената, кој обично може да се најде во области само со високо ниво на флуор во водата.
Флуорот покрај болките, предизвикал и оштетување на нејзините заби, по што истите морале да бидат отстранети.
Лекарите ја советувале таа повеќе да не конзумира чај со цел да го подобри здравјето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top