Home / алтернативна медицина / Пчелниот отров како лек и во Македонија – штипјанец почна бизнис со државна поддршка

Пчелниот отров како лек и во Македонија – штипјанец почна бизнис со државна поддршка

Триесетгодишниот Марко Миховски од Штип е еден од ретките млади луге кој својата перспектива ја гледа во пчеларството.

pcelaПчелниот отров за потребите на фармацевтската индустрија е неговата оргинална идеја за која добил неповратна финансиска поддршка од државата во висина од 10.000 евра, пренесува Алфа ТВ

Лековитите својства на матичниот млеч се добро познати кај народот.миховски планира од својот пчлеларник да направи атракција каде што секој добронамерник на лице место ке може да го апстрахира матичниот млеч.
Овој триесетгодишен земјоделски инжинер е еден од сеумте млади луге од штипско кои сакаат да започнат земјоделски бизнис. Во наредниот период Миховски планира да го зголеми бројот на пчелни семејства, органското пчеларење да стане нивниб семеен бизнис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top