Home / природен лек / Еве колку вода треба да пиеме дневно според тежината

Еве колку вода треба да пиеме дневно според тежината

Сите знаеме дека основата на совршено тело и здравје е водата. А една од најчестите грешки е пиењето на премалку вода или илузијата дека таа може да биде заменете со некој други течности. Но од колку точно вода дневно има потреба нашиот организам? Тоа зависи од нашата тежина.

За да дознаете која е најприкаладната доза за вас, ви нудиме да ја погледнете следната табела, по која ќе се ориентрирате најлесно и точно.

9918

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top