Home / бабини рецепти / Олеснете си ја болката – Облоги за синуси

Олеснете си ја болката – Облоги за синуси

Изрендајте рен и ставете го во шише од 0,5 л, потоа наполнете го со вински оцет до врв, затворете и чувајте на топло место 10 дена и повремено мешајте.

sinusi2Потоа отворете го шишето и секојдневно вдишувајте по 5 минути на секој час. На полноќ пред спиење во постелата ставете малку од смесата, или држете го шишето блиску до вас. Лете без перница. Оваа терапија трае 5 дена.

Природно лекување синуси

Најдобро е кога има сонце и кога сте на море. Доколку немате можност да одите на море, можете да си растворите во дестилирана вода нерафинирана морска сол и потоа како капки ставајте ги во носот неколку пати на ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top