Home / бабини рецепти / Излечете ги воспалените вени на сосема природен начин

Излечете ги воспалените вени на сосема природен начин

Гавезот е одличен природен лек за вопаление на тетиви, артритис, исчашувања или дислокации на зглобовите, фрактури и слично. Во прилог на погоре споменатите лековити својства на оваа билка е и дека таа е одлична во борбата против воспаление на вените.

prosirenevene-650x250За лекување на воспаление на вените користете ги следете ги инструкции

Свеж гавез – корен Изрендајте и стави на болната област во форма на облога. Ова ќе ви помогнат со какви било проблеми со циркулацијата во вените и крвните садови.

Ако немате свеж, може да корисетете тинктура од Гавез. Тинктура од оваа билка, исто така, има моќ да го регенерира ткивото, и има анти-воспалителни својства за вените, оваа тинктура успешно лекува и во комбинација со масло од кантарион.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top