Home / природен лек / Неверојатно откритие – овој витамин лечи запаление на белите дробови за 3 минути

Неверојатно откритие – овој витамин лечи запаление на белите дробови за 3 минути

Во 1940 година докторот по медицина Фредерик Кленер документрирал дека, адекватните дози на витаминот Ц имаат способност да излечат преку 30 различни болести вклучувајќи го и воспалението на белите дробови.

vitaminite-300x199Иако започнува со чувство на потрес и кашлица, вирусот може да предизвика и воспаление на белите дробови со предизвикување на акумулација на течноста во белите дробови кои во повеќето случаи води кон смрт. За жал во случај на вирусна инфекција антибиотиците не помагаат, ослабениот имун ситем и забавувањето на лимфниот систем, е основа на создавање на главно бронхитис, што како и повеќето други болести бара огромна нега и третман.

Досега се покажа дека вакцините против грипот го ослабуваат имунолошкиот систм и вклучуваат неверојатни големи количини на токсични супстанци како што се жива, алуминиум, формалдехид. Овие несакани метали и хемикалии предизвикуваат невролошки проблеми и понекогаш проблеми со репродуктивниот систем. За време на 1940 година доктор Фредерик Кленер документирал дека адекватните дози на витамин Ц имаат способност да излечат преку 30 различни болести, вклучувајќи и пневмонија.

Овој витамин во последните неколку години доби големо внимание, но за жал недоволно. Антиоксидансот кој може да го зајакне имунолошкиот систем може да помогне во детоксицирањето на црниот дроб, подобрувањето на когнитивната функција и штитење на организмот против странските тела. Тоа е исто така познат како лек за настинка, скорбут, астма, гихт, мускулно скелетните повреди и високиот крвен притисок, како и сезонските алергии. За време на борбата против пневмонијата, витаминот Ц може да направи чуда во поддршката на нашата природна способност да се одбраниме без оштетување на цревната флора.

Намалувањето на содржината на природните микрофлори на телото и уништувањето на вирусите може да создаде долгорочна нерамнотежа. По интервјуто со доктор Ендрју Саул се добија уште повеќе информации за осознавањето на витаминот Ц. Овој лекар изнел податок дека за само 3 часа се излечил себе си од воспаление на плуќата. На видеото може да видите и која адекватна доза на витаминот Ц помага на детето да целосно по природен пат се опорави од тешката респираторна болест.

Витаминот Ц е од суштинско значење за физичкото здравје и регенерацијата. Можете да го најдете во свежото овошје, лиснатиот зеленчук, мешунките, некои видови на житарици и алгите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top